MOB-versie | Naar grote versie

Voorproefpanel

De opgaven van de (werk)dagelijkse test worden vóór de testdatum kritisch bekeken door een klein team van proefpersonen, het voorproefpanel. Er zijn voorproevers voor Beter Spellen, Beter Rekenen en NU Beter Engels. Sommige panelleden zijn specialisten (docent of native speaker) en andere zijn juist onbevooroordeelde deelnemers die de opgaven uit een heel andere hoek kunnen bekijken. Dankzij het voorproefpanel zijn de opgaven op de testdatum vrijwel zeker in orde.

 

 

Op 27 september 2014 zijn ter gelegenheid van 5 jaar Beter Spellen de voorproevers bij elkaar gekomen in Nieuwegein. De meesten kenden elkaar nog niet, omdat iedereen vanuit zijn eigen huis of werkplek de dagelijkse test bekijkt.

 

Van de 35 voorproevers was ongeveer de helft aanwezig. Ze kwamen uit alle hoeken van het land: van Friesland tot Limburg. Best wel spannend, zo'n bijeenkomst met allemaal onbekenden. Toch ontstonden er direct geanimeerde gesprekken en werden ervaringen uitgewisseld. Martin van Toll vertelde wat over de statistieken van de websites door de jaren heen. 

 

 

Ook was de inhoud van de prijzenkast meegekomen: Educatieve Website van het Jaar in 2012, dé Website van het Jaar in 2013, de Alfabetiseringsprijs in 2014.

 

 

Het tweede deel van de middag werd besteed aan een voorproeversquiz met vragen over (hoe kan het ook anders) spelling, rekenen en Engels. De spanning was te snijden.

 

Het was een gezellige middag. En heel leuk om elkaar nu eens in levenden lijve te hebben ontmoet.


Help | Contact  |  Instellingen  |  


Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  NU Beter Spaans  Beter Bijbel  Beter Afrikaans  Plus-Taaltest  

Martin van Toll Producties
in samenwerking met
Noordhoff Uitgevers